Is de Machouyou wel goed voor mijn kind?

Machouyou goed kind

Heerlijk wanneer mama’s hele directe en ongegeneerde vragen stellen! Een aantal hiervan hebben wij hieronder gedeeld. Heb jij nog meer vragen? Laat het ons gerust weten!

Is Machouyou nou wel of geen speen?

Hoewel we dit zo uitleggen aan kinderen, is de Machouyou geen speen 😉 Het woord “speen” heeft een duidelijke betekenis en maakt het voor jouw kind concreet waar het over gaat. De Machouyou is een gecertificeerd medisch mondstuk en helpt de mondmotoriek van jouw kind te herstellen.

Kan mijn kind het per ongeluk doorslikken?

Geen zorgen, de maat van de Machouyou is ongeveer 5cm x 5cm en volgt de kaaklijn in de mond. Het loopt dus niet richting de keel. Ook door de vorm geheugen maakt het doorslikken onmogelijk, zelfs voor een volwassene 😉 Heb je twijfels? Doe de Machouyou in jouw mond, je zult merken & voelen dat het onmogelijk is de mondstuk door te slikken.
Machouyou is tevens goedgekeurd op alle veiligheidsnormen van Europa voor medische mondstukken.

Vervangen we niet de ene verslaving door een andere?

Zuigen is inderdaad een verslaving maar met de Machouyou helpt het de verslaving juist te stoppen en leert de tong, tanden en kaken de natuurlijke houdingen aan te nemen. Je kind zal na verloop van tijd geen behoefte meer hebben om iets in zijn/haar mond te willen.

Waarom is de Machouyou zo prijzig?

Vaak wordt de prijs van de Machouyou vergeleken met een ‘gewone’ speen. Hierdoor voelt de prijs hoog. Het is belangrijk om te weten dat de Machouyou geen speen is. Het betreft een gecertificeerd medisch mondstuk. Dit betekent dat het product ontworpen is door een kaakchirurg en het materiaal 100% van medische siliconen is samengesteld. Ook wordt de Machouyou in Frankrijk geproduceerd, dit betekent dat het volledig voldoet aan de CE-markering en er wordt geen gebruik gemaakt van ‘lage lonen’ aan de de andere kant van de wereld.

De Natuurlijke Moeder

Is het gemaakt van plastic?

Nee zeker niet! We weten allemaal dat plastic niet goed voor je is, we willen geen giftige stoffen in het lijf hebben van jouw kidn!
Het is gemaakt van medisch kwaliteit siliconen (BPA-vrij) en de kleuren (oranje, paars en kiwi) zijn van voedselkleurstoffen (niet giftig, volledig natuurlijk).

Hoeveel Machouyou’s zijn er nodig?

Om van de speen of duim af te komen, is meestal één Machouyou voldoende.

Voor het uitlijnen van de tanden, houd rekening mee met een traject van gemiddeld +/- 3 maanden. Hiervoor adviseren wij minimaal 2 Machouyou’s. De melktanden zijn scherper dan de definitieve tanden, als je kind regelmatig bijt, zal het levensduur van de Machouyou verkorten.

Probeer hem/haar uit te leggen het product vast te houden tussen de tanden zonder hard te bijten. De meeste ouders die dit traject zijn aangegaan, hebben er drie aangeschaft om te voorkomen dat het traject onderbroken wordt door beschadiging of verlies.

Mijn kind heeft per ongeluk een stukje van de Machouyou geslikt, wat nu?

Dat is niet erg, het komt er weer uit 😉

Het product is van 100% Medical Grade silicone (zonder BPA), het is 100% VEILIG en bevat geen giftige stoffen.

Related Articles

Responses

De waardering van www.denatuurlijkemoeder.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 199 reviews.