🇳🇱 Gratis Levering v.a. €39,- + Vóór 23.59uur besteld = volgende dag in huis! (niet op zondag)  | 🇧🇪 + 🇩🇪 Gratis levering v.a. €55,-

IMG_20200806_200258917

Borstvoedingsschelpen: De Meest Gestelde Vragen

De borstvoedingsschelp is een onmisbare hulp voor elke moeder die besloten heeft borstvoeding te willen geven.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de borstvoedingsschelpen.

Wanneer zijn ze precies te gebruiken?

De schelpen gebruik je tijdens je borstvoedingsavontuur. Na elke borstvoedingsmoment plaats je de schelpen in je beha, over je tepels heen en ze zullen je verzorgen en vooral voor verkoeling zorgen. Je hoeft geen gevoelige of pijn te hebben om ze te gebruiken. De schelpen werken ook erg goed in het voorkomen van kleine kwaaltjes. 

Gebruik ze een week van te voren. Je lichaam bereid zich voor op de komst van jouw baby. Dit betekent dat je tepels bijvoorbeeld groter en/of gevoeliger worden. Elke keer dat kleding/BH je tepels aanraken, voelt onprettig aan. De schelpen zullen voor een bescherming tegen wrijving en schuring zorgen.

 

Wat als mijn tepels al gevoelig zijn?

Ook dan kun je ze goed gebruiken. De schelpen zullen als een “verband” werken. Eenmaal op zijn plaats, ervaar je direct een verkoeling. Door het voorkomen van wrijving in je kleding, zijn je tepels beschermd. En dankzij hun hydraterende werking, voorkomen ze ook uitdroging die anders kunnen leiden tot verder pijnlijke en onaangename kloven.

Schelp + moedermelk = DE ultieme combinatie voor een 100% natuurlijke voorkoming en genezingsproces van je tepels.

-> een beetje van jou en een beetje van de natuur!

Hebben de schelpen een scherpe rand?

Nee. Elke schelp wordt nauwkeurig bewerkt om alle scherpe en ruwe plekjes glad te maken. Daarnaast worden ze grondig schoon gemaakt. Het resultaat is dat alle schelpen zacht en glad aanvoelen.

Er wordt veel aandacht besteed om de schelpen zo comfortabel mogelijk te maken. De schelpen zijn in en door de natuur ontworpen met als grootste functie  bescherming geven. Dat is soms terug te zien aan de buitenkant van de schelp. Dit is een onderdeel die wij niet willen weg slijpen want ze horen bij het verhaal van de schelpen.  Maar geen zorgen, ook deze plekjes zijn niet scherp en blijven ook niet haken aan je kleding.

Borstvoedingsschelpen: hoe kan ik ze gebruiken?

Voordat je deze schelpen voor het eerst gebruikt, is het goed om deze 5 minuten in warm water te koken. Spoel ze daarna goed af.

Nadat je klaar bent met voeden, smeer een paar druppels van jouw moedermelk op je tepels. Plaats de borstvoedingsschelpen in je beha over je tepels heen. Et voilà!

Gebruik ze overdag net zo vaak als je wilt! ‘S nachts is een persoonlijke voorkeur: ben je bijvoorbeeld een buikslaper? Dan kan het oncomfortabel zijn.

Borstvoedingsschelpen: een echte Life-Changer!

De borstvoedingsschelpen worden door vele moeders dagelijks gebruikt. De belangrijkste feedback die wij gekregen hebben, is dat zij geen onderbreking of tijdelijk genoodzaakt zijn te stoppen met borstvoeding te geven door gevoeligheid en/of kwaaltjes.

Dat is precies waar wij voor staan: dat je zorgeloos je baby kan blijven voeden.

Voor een comfortabel gebruik is het belangrijk om een borstvoedingsschelp te kiezen die aan jouw maat voldoet en bij jouw borst past.

Om je daarin te helpen, vind je hier hoe je de beste maat kiest.

Door het gebruik van borstvoedingsschelpen zal het voeden prettiger zijn.

Als je ondanks het gebruik van schelpen toch gevoeligheid en/of kwaaltjes ervaart, stop dan met het gebruik van de schelpen. Wij adviseren je contact op te nemen met je lactatiekundige en/of huisarts.

Ook kan het zijn dat je baby verkeerd aanlegt en hier kan een lactatiekundige je het beste bij helpen.

De waardering van www.denatuurlijkemoeder.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 96 reviews.