borstvoeding-scheurtjes-tepel

Ook ideaal voor het voorkomen of het verhelpen van kloven!

Borstvoedingsschelpen zijn ook een ideale oplossing voor moeders die gevoeligheid en/of pijn ondervinden bij het geven van borstvoeding. Makkelijk in gebruik en comfortabel, de borstvoedingsschelpen zijn een super oplossing!

Naast het bieden van verkoeling, voorkomen borstvoedingsschelpen het ontstaan van tepelkloven, die vaak zeer pijnlijk zijn.

Hoe helpen de schelpen tegen kloven?

Ongemak, gevoeligheid en/of irritaties aan je tepels is niet wat je graag wilt ervaren tijdens je borstvoedingsavontuur.

Hoe helpen de schelpen precies? De combinatie van moedermelk en parelmoer versterken elkaar enorm. Moedermelk is super krachtig omdat het vochtinbrengend, genezend en ontstekingsremmend is. Deze eigenschappen lost hulpstoffen uit de schelp die bijdragen aan een snellere genezing. De schelp bevat veel mineralen, calciumcarbonaat, aminozuren, eiwitten en korte peptide.  Samen zorgen voor een boost aan hydratatie en ‘superfood’ voor je tepels!

De schelpen vangen druppels van je moedermelk op waardoor de tepels continu vochtig blijven. Hiermee zal de genezing snel plaats vinden. Moedermelk is een magisch vloeistof die vele krachten bevat. 

We raden je ook aan om een lactatiekundige (het liefst met IBCLC certificering) te raadplegen wanneer je last hebt tijdens borstvoeding. Vaak heeft het te maken met de positie van je baby en/of de manier van happen, etc.  Een lactatiekundige kan dit snel zien en zal je ook goede adviezen geven.