Borstvoeding: Checklist van de onmisbare items

  • door

Borstvoeding checklist 

Je hebt de keuze gemaakt om borstvoeding te geven? Een prachtige keuze! 

Moeders doen dit al een eeuwigheid, dus je denkt misschien hoe moeilijk kan het zijn? Voor sommige moeders en baby’s gaat het ook heel makkelijk en voor andere  is borstvoeding niet zo vanzelfsprekend en dat is ook volkomen normaal.

Laat je altijd goed informeren door een lactatiekundige, het liefst IBCLC gecertificeerd, als je moelijkheden ondervindt met borstvoeding.

Gelukkig zijn er ook veel producten op de markt die het geven van borstvoeding wat makkelijker kunnen maken. Om je op weg te helpen, raden we aan om basis producten voor borstvoeding in huis te nemen zoals een borstkolf, borstvoedingsschelpen, tepelcrème en kettingen.

Schelpen? kettingen? Ja, je leest het goed en hieronder vind je meer hierover.

Maar hoe weet je nou, met zoveel verschillende borstvoedingsproducten op de markt, welke het beste zijn voor jou en jouw baby ? 

Wij hebben een lijst samengesteld met items waarbij onze basisprincipe is dat alles zo veel mogelijk natuurlijk is.

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je baby te laten groeien & ontwikkelen.

Wij vinden dat de ondersteunende producten daarbij moeten aansluiten.

Bekijk hieronder enkele van de belangrijkste items. Wij hopen je hiermee te helpen met een goede start te maken met borstvoeding.

 

Borstvoedingsschelpen

Borstvoedingsschelpen bieden echt comfort en zachtheid voor moeders die hun pasgeborene borstvoeding geven. Inderdaad, veel moeders die hun baby’s borstvoeding geven, krijgen te maken met uitdroging van hun tepels. Zeker de eerste dagen/weken na de bevalling. Hierdoor ontstaat vaak een (te) gevoelige en onaangename kloof (ook tepelkloof genoemd). Voor verlichting is het essentieel om een vocht inbrengende oplossing aan te brengen. Borstvoedingsschelpen zijn hier ideaal omdat ze de genezing versnellen en gevoelige borsten beschermen! 

Het kan zijn dat je beha en shirts plotseling vochtig worden door de toeschietreflex. Ook hiervoor kun je de schelpen heel goed voor gebruiken. Je plaats ze in je beha en je kleding zal beschermd worden.  

Je tepels kunnen pijnlijk worden van al die activiteiten, vooral als je baby al vroeg moeite heeft met aanleggen. Droge, gebarsten tepels kunnen worden verzacht met je eigen moedermelk. La Leche League Nederland verteld het volgende: Je eigen

moedermelk is dé veiligste keuze. Het bevat geen externe toevoegingen en (het belangrijkste) is veilig en heel effectief.

Voedingsbeha’s

Vooral in de eerste paar weken ga je je kleintje vaak voeden, dus je wilt er gemakkelijk bij kunnen. Voedingsbeha’s zijn waarschijnlijk het belangrijkste kledingstuk dat je kunt kopen, omdat je hiermee elke cup kunt losklikken, zodat je niet elke keer dat je borstvoeding geeft de hele beha uit hoeft te doen.   

Een stoel

Ja, het klinkt misschien een beetje gek, maar probeer je voor te stellen op welke stoel/plek in huis waar je graag borstvoeding zou willen geven.Vroeger duurde elke borstvoedingssessie een uur of langer. Omdat je veel tijd op één plek doorbrengt, helpt het om een ​​comfortabele stoel te hebben.

Een stoel waar je je comfortabel in voelt, stevig is, ondersteunend en gemakkelijk schoon te maken.

Naast een mooie plek, kijk ook voor een goede bijzettafel waar alle benodigdheden in de buurt kan opzetten, zodat de borstvoedingsbenodigdheden binnen handbereik zijn.  

Een borstkolf

Als je van plan bent om wat tijd zonder je baby door te brengen – of het nu voor werk, reizen of gewoon een paar uur ‘eigen’-tijd is – wil je een voorraad melk beschikbaar hebben zodat iemand anders haar-hem kan voeden. U hoeft op de eerste dag geen borstkolf te hebben (hoewel sommige ziekenhuizen moeders nu aanmoedigen om ze binnen te brengen, zodat de lactatiekundigen van het personeel u kunnen helpen met eventuele vragen), kunnen borstkolven u helpen om uw productie in die vroege dagen op gang te krijgen .

De Haakaa is favoriet. Deze compacte borstkolf van 100 ml is gemaakt van 100% natuurlijk voedselkwaliteit silicone en is ideaal om mee te nemen voor onderweg waar u uw melk ook discreet, snel en rustig wilt opvangen. Het past gemakkelijk in de luiertas of gewoon in uw eigen handtas.

100% milieuvriendelijk en veilig voor moeder en kind.

 

Borstvoedingsketting

Het ontwikkelt de motoriek van de baby. De draag- en voedingsketting is essentieel om het leven van jonge moeders gemakkelijker te maken! Dit juweel is gemaakt van siliconen en is ideaal om de baby bezig te houden tijdens het geven van borstvoeding of tijdens het dragen tijdens wandelingen. Een elegant juweel voor mama en een speels accessoire om de baby bezig te houden en zijn aandacht en concentratie te behouden. Zijn/haar motoriek wordt hiermee ontwikkelt en zijn/haar zintuigen geprikkeld.

De baby zal een zachte textuur ontdekken en aan zijn behendigheid werken door parels van verschillende vormen te vangen.

Een 2in1 geboortecadeau dat moeder en baby zal plezieren!  Ben je ook fan van dit natuurlijke concept? Ontdek ons ​​volledige assortiment sieraden voor moeders

 

Thee

Het is heel belangrijk voor de mama’s die borstvoeding geven om goed te blijven drinken. Daarnaast is het heel fijn om ingrediënten erin te hebben die het aanmaak van de melk kan stimuleren. Toch?

De Natuurlijke Moeder heeft gezocht naar de beste thee die gedronken kan worden. Na vele onderzoeken is de juiste samenstelling gevonden!

Dit betekent dat we een thee hebben die veilig gebruikt kan worden tijdens de borstvoeding maar ook helpt de aanmaak van je moedermelk te stimuleren.

Ontdek ons proefpakket “Boost”- voeding thee met 3 verschillende smaken.